Terima kasih kepada yang sudi membaca...komen dan pandangan anda amat dihargai..

Dulu-dulu

Monday, February 7, 2011

~*LOKEN @ PAsar Karat*~

LOKEN terletak di Jalan Horley, Ipoh
tapi skang ni dah dijenamakan semula sebagai Memory Lane @ PAsar KArat , orang2 kt ipoh ni diorang still lagi panggil loken pasai dulu2 loken ni terletak di sebelah sungai kinta tapi dipindahkan oleh Majlis Bandaraya Ipoh ke Jalan Horley..tapak loken lama pun dah jadi Nashmir Nasi Kandar...tempat dulu...sejuuukkkk je...almaklum la tepi sungai...masa aku kecik2 dulu selalu p dgn mak n abah....sanggup p naik bas...loken ni mula dibuka setiap hari Ahad seawal jam 7.00pagi hingga la ke jam  3.00 petang...memang berpeluh la kalu sanggup nunggu sampe ke petang..hehehehe..



 ramaikan...memang ramai giler...bersesak2..tapi puas ati dapat tengok barang2 lama ni...teringat nostalgia
lama...eceh2!!
alala....budak ebab ni pun ade...adik aku yang kecik nihh...pantang nampak barbie doll...
 hah...tengok...tu tengah tawar menawar le tu..pilih2...nak beli yang mane..siap bleh test lagi..memang berbaloi!!
bahan bacaan, nak keluaran tahun bila...
 


tengok...macam2 ada...kalu jenis kaki2 yang suke kumpul barang2 antik ni...ni la tempat paling sesuai...betui tak tipu..
  
sambil2..cuci mata bleh gak cuci telinga...ntah sape nama budak nih....xsempat nk tanya...bleh tahan gak nyanyi..
 seniman jalanan di pasar karat ...eceh3!!

agak2 dalam jam 10.30 semua orang dah start murah dengan seyuman...asyik tersengih je...PANAS!!... 
serius betui kakak baju biru ni...dia pandang tepat kat aku....ce senyum skit....

kan aku dah kate....time ni ramai orang tersengih...termasuk le pak cik ni...



kalu nasib anda baik dapat la jmpe ape yang diimpikan...tapi silap2...lain yang dicari lain yang dibeli..almaklumla rambang mate weh hoiii!!! hehehe
jam 11.00 lebih...aku pun berangkat pulang...sronok jalan2 ngan my Family...tp xlarat nak menunggu sampai tangahari...
nanti kalu datang ke Ipoh..rerajin la datang la Loken..
Gerenti memang best..!!

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih, Komen Anda Amat Dihargai.. peace!!