Terima kasih kepada yang sudi membaca...komen dan pandangan anda amat dihargai..

Dulu-dulu

Tuesday, May 3, 2011

kalu dh lama keja memang camtu ke???

Assalamualaikum....
tensen nye...start dr jumaat lagi...satu agensi ni (nama dirahsiakan atas dasar keje) dari dulu lagi suka menyusahkan org.. macam2 masalah ade...pasal agensi ni...semua org kene marah..BAngang betoi.


termasukla aku..
orang tu xappreciated aku???...ade aku kesah ke???
ade ke patut dia cakap "ko aku xappreciated, bos ko pun aku xappreciated"...
wei kalu ko xappreciated orang macam mane org nak appreciated ko???
ko tak payah cakap la...dari dulu lagi memang ko xpuas ati dengan bos aku pun..
ko kan beso....beso dari bos ko sendiri kan..


dah la marah2 xtentu pasal....xnak dengo penjelasan org dulu...ingat aku sengaja anta lambat ke??
tau tak ape yang jadi sebelum aku anto benda tu kat ko???
tau BISING..BISING...BISING
nape...nak bagi semua org dengo aku salah...nak bagi semua org pecaya ko  tuduh aku tu semua betul...


bila aku jelaskan kenapa lambat dia bleh cakap gitu kat aku...dia pun kata, selama ari ni korang buat keja bukan betul pun...lagipun penjelasan aku xmenjelaskan ape2.
lagipun pada dia aku tetap salah sebab???ntah hape2 tah...dia betul sangat ke??...pastu dia kata...xde paedah dia marah2 aku tau p...pasal benda ni...orang lain xbleh pk ke...diapun tunjuk buat gitu la gini la...dia kata benda mudah pun korang xleh pikir...nak tukar tarikh je....cara2 yg dia tunjuk tu aku dah buat pun...aku dah tanya kerani unit aku...dia kat xkemas...aku pun paham...aku pun pikir cam kerani tu jugak pasal aku tau orang tu xsuka kalu comot2..


kalu korang nak tau semua ni punca dari sikap orang tu gak  yg nak semua perfect..kadang kertas comot skit dah suruh tukar...salah skit dah suruh tukar walaupun benda tu bleh buat kat situ...alasan nak aku tau yang benda tu salah...pastu nak salahkan aku nape xtanya dia dulu....kang aku tanya kang dia marah aku balik..
oiii!!! please la...dulu ko sendiri cakap kat aku..."hei yan kami xde masa la nak layan kamu... xde masa nak layan" pastu terus letak fon..
kang kalu aku tanya benda remeh gitu...ko marah.. Serba salah aku..
benda tu ada 2 cuma nak pinda tarikh je...tapi jadi lambat sebab satu disket problem...xleh bukak..nak bukak kena format dulu...satu lagi disket ilang ntah kemana...mungkin sebab kelam kabut ari jumaat lepas disket tu misplace..ntah la...aku pun xpahamla..orang tu ingat aku saje2 ke nak bagi lambat...hadoiii...tensen la pepagi dah ade masalah...
tapi aku  cakap kat dia..
dia tetap ulang benda sama...
"no point this urgencies kalu jam 10  baru smpai kat saya"-
bla..bla..bla...bla...
"no point this urgencies kalu jam 10  baru smpai kat saya"-
bla..bla..bla...bla...
"no point this urgencies kalu jam 10  baru smpai kat saya"-
bla..bla..bla...bla...
dia yang kata gitu. banyak kali tau...


aku dah usaha sedaya upaya...nak buat cepat2...jangan la cakap seolah2 aku  tak usaha percepatkan benda yg ko nak..kadang keadaan menyebabkan benda tu jadi lambat...bukan  sengaja...ko ingat aku suka ke susahkan orang tambah orang beso2 macam ko???...aku bukan cam ko...


selama ari ni aku senyap je..ko kata gitu gini...aku tau aku baru xsetanding ilmu ko yg ko ada...ko kan dah lama keja...aku hormat ko...tapi ko penah ke hormat aku...kenapa sebab aku baru ko bleh mengata aku, sebab aku baru aku xboleh nak pertahankan diri aku, sebab aku baru aku takde hak nak bercakap, aku baru then aku kena mengaku aku salah walaupun benda tu punca dari orang lain???..jangan la belagak...kita ni manusia biasa...semua manusia penah lakukan kesilapan...tak payah la nak jerkah2 orang, bukan bleh selesai masalah pun...

p/s~...pecaya la org tu masih mengumpat pasal aku sekarang..mesti punyala...

        ('_______')  sedih bila segala usaha yang kita buat
        tidak mendatangkan ape2 makna pada orang lain....

8 comments:

  1. saya faham perasaan kamu... memang senang nak kata sabarkan... tapi kalau dah perkara ni terjadi pagi... sampai ke petang le hati ni haih sakit... bukan takat hari ni je... esok2 pun sama.. kan kan kann

    ReplyDelete
  2. haah...tambah2 bila tengok org tu..rase terngiang2 je...

    ReplyDelete
  3. marah betul ni.. sabar yer dear.. senyum!!!

    ReplyDelete
  4. adieyza~marah sgt2 semalam....tapi ari dah ok sket....
    senyummmmmm....xperlu kata ape2...he3

    ReplyDelete
  5. marah le dia balik. marah dengan menggunakan fakta yg mana dia takleh nak sangkal. baru dia senyap.

    ReplyDelete
  6. cik elibery~ kalu la cik elibery ada kat situ masa tu...mesti cik eli paham ...kite jelaskan pun dia tak mo dengar...apatahlagi nak marah...diakan semua betul...lagi pun yan xreti nak marah org gitu...buat kering tekak je..

    ReplyDelete
  7. stressnya keja dengan org macam tu. luckily bos saya takde perangai macam tu.tapi ada perangai mcm lain yg menyebabkan stress jugak. tapi pucuk pangkalnya saya mmg tak suka kerja dgn org..banyak sangat ragamnya..diorg ingat diorg bayar gaji kita boleh buat kita ikut suka hati diorg..haha..

    bila la nak bole duk rumah full time..

    ReplyDelete
  8. Rai~ nk watcemane keja makan gaji..hehehe

    ReplyDelete

Terima Kasih, Komen Anda Amat Dihargai.. peace!!