Terima kasih kepada yang sudi membaca...komen dan pandangan anda amat dihargai..

Dulu-dulu

Thursday, May 26, 2011

Mak aiiihhhhh...sombongnye mamat nih..

APESAL SOMBONG SANGAT....
KITEKAN SAMA2 MAKAN GAJI LAGIPUN DAH ITU TUGAS KO...
XYAH LA NAK TUNJUK KO TU SIBUK SANGAT SAMPAI DAH XRETI ATAU DAH TERLUPE CARA NAK BERCAKAP SECARA BERHEMAH DENGAN ORG LAIN...

situasi pagi ini

ada sorang mber ni (tugas dia amik surat kabo) minta tolong cek kat library sebab paper yg dia amik xcukup satu.

pastu  saye pun p la dgn k.na...alang2 nak g cafe terus je la...abis beli makanan kitarg pun g la library...

mula2 k.na masuk... saye dok luar je...pastu saye cam tergerak ati nak masuk...saye pun tanya k.na dh tanya ke?? k.na kate xde...

pastu saye pun tnya skali lagi kat petugas tu...

encik...ada tak satu paper utk kaunter tingkat 4 kitorang xterima la..
pastu dia jawap".hah..tengok la kat situ kalo xde tak de la"..saye kate dalam ati" mak aihhh....sombongnye ko ni ye"

saye tanya kat k.na dia kata dh tengok tadi tp xdek....
pastu saye cakap "xde la encik"...

dia kata tingkat 4 ape...bahagian ape??...  saye tak tau tingkat 4 tingkat 4 ni...
sambil angkat2 bahu dia...muka dia xyah kate la memang xsenyum langsung, kelat semacam je saye tengok ...
penat je MOF wat kempen senyum tapi xdipraktikkan oleh mamat sorang ni...
pastu saye pun jawap la "bahagian BPK"...dia kate...bahagian pe tadi??...
pastu saya dapat rasakan yg nada suara saya tinggi masa saya jawap..
" saya nak amik paper berita harian utk kaunter tingkat 4 bahagian ****** ********pagi tadi dh ade staf datang amik tp xcukup" hambik ko penuh saye jawap..
masa org tu tengah  sibuk2 cari paper saye pun tengok seimbas lalu  kt carta pegawai...
ati ni berkata
 "eleh ko same je macam aku tp belagak macam tempat tu ko punye..."

pastu dia mula kool skit dia pun amik paper kat belakang dia, xpe la amik paper ni dulu katenye...
dalam ati saye kate.." ha, tau pulak ko cakap elok2"
tapi sori la....sekali tekena sampai bebila pun org akan ingat...

"budaya kita wajah kita tau"
so jangan la sombong2...renung2kan dan selamat beramal
ok la...p wat keja sat lagi keja xsiap sape susah...kite sendiri jugak...kan...kan...
aslkm..

4 comments:

  1. byk2 bsabar yer Yan...org xnk senyum ngn kite pun tkpe..biar le kite yg senyum n buat baik kt org lain..kite gk yg dpt pahala...depa2 yg sombong nie xnk pahala kot..

    ReplyDelete
  2. hehehe..iye Datin Seri..sabo jela..

    ReplyDelete
  3. sombongnya org tu.. sabarlah yer dear..

    ReplyDelete

Terima Kasih, Komen Anda Amat Dihargai.. peace!!