Terima kasih kepada yang sudi membaca...komen dan pandangan anda amat dihargai..

Dulu-dulu

Tuesday, August 2, 2011

Mahal siottt!!!

Lauk Berbuka Puasa Paling Mahal dalam sejarah...

ikan patin masak tempoyak harga RM 6.00 seketul...(seketul yg memang kecik giler..)
ikan keli masak sambal RM 10.00 (seekor RM5.00)

memang terkejut giler..masa bayo, patut la gerai makcik ni xde orang, MAHAL cekik darah,
 rasa xle sedap mane pun...tp xkisah pasal paham mesti orang yg masak tu pun pose gak...
tp yg rase hanginnye harga jualan yang xmunasabah...
(ade ke patut sotong yg saiz biase/kecik tu RM3.00 seekor, ish3 xpatut...xpatut)
last2 balik umah masak pulak lauk lain...
sabo je la..
taula nak meniaga bulan ramadhan patutnye banyakkan amal sedekah, ni tak lagi nak cekik darah..

 gambar xambik pasal xdek mood

ps~ lauk tu xabis pun, pasai x best.

18 comments:

  1. selamat berpuasa dear.. semoga Ramadhan kali ni lebih bermakna..

    harga lauk sekarang mmg mahal2.. tu yg ramai masak sendiri jer.. beli kuih & juadah sampingan jer kat bazar..

    ReplyDelete
  2. zana~selamat bepuasa..insyaallah.

    lauk mahal sangat nasib baik semalam saye xkena heart attack mase nak bayar lauk tu..he3..

    ReplyDelete
  3. klu cenggini rupenye mmg cekik darah tol sob3x..akak beli ktne,bazar erk

    ReplyDelete
  4. sian fadzila..memang sekarang ni peniaga ambil kesempatan !!..kat bazaar Klang ni masih ok jugalah harganya....better masak sendiri yg simple2 lagi best rasanya kalau beli yg mahal tapi tak sedap...

    ReplyDelete
  5. mmg tak pernah beli lauk kat bazar..sebab tau mesti tak sedap..masak sendiri jer..lauk simple2 jer..hehehe..
    semalam hubby beli kuih karipap..sebiji 50 sen..dulu dapat 40 sen sebijik tp sekarang tidak lg.. mahal..mahal..

    ReplyDelete
  6. mama~tu la kalu lauk tu sedap bebaloi le jugak beli tp...indah khabar dari rupa..

    ReplyDelete
  7. last year klu xsilap tnye harge sotong msk sambal,sotong kecik je...klu xsilap rm1 sekor...t'kjt gak,xjd beli...hu3x...

    smlm msk je...juz kirim kt husband tepung pelita je...tp die bwk blk tepung pelita,murtabak n gulai kawah...=)

    ReplyDelete
  8. nor~tahun depan agak nye sekor sotong RM5 kot...eee seram la...he3

    amboi..oder satu tapi dapat extra lagi...=)

    ReplyDelete
  9. auwwwwwwww..mahal gilos.better masak.tak penah jejak kaki ke bazar kat sini sejak tahun 2009.dah la mhl tp takde rasa camne tu?klu mahal bebaloi takpe gak..msk simple2 je jnji ada rs dan menepati citarasa..

    ReplyDelete
  10. CTM~tu la pasal baik masak sendiri je...mahal bebeno..ish3

    ReplyDelete
  11. mahal melampau...nak cepat kaya agaknyer..semalam beli soya..langsung tak de gula..ye tahuler pose sampai gula pun tak letak melampau..geram dibuatnyer

    ReplyDelete
  12. ira~ dia suruh kita kurangkan gula tu...tapi pelik harga xkurang pun..kan..kan...he3 sabo je la...ari ni masak ke??

    ReplyDelete
  13. wow!!!! mahal nak mampos ni !!!...huhu

    singgah2 la sini ye :)

    ReplyDelete
  14. kire oke la tu, kalo buffet lg mahal sekarang nie semua naik harga...

    ReplyDelete

Terima Kasih, Komen Anda Amat Dihargai.. peace!!