Terima kasih kepada yang sudi membaca...komen dan pandangan anda amat dihargai..

Dulu-dulu

Thursday, December 8, 2011

Lamanye xupdate.....

Assalamualaikum...
sejak 12 Nov 2011 hingga 7 Dis 2011 saye xupdate blog...
kenape?? haaaa....nak tau kenapa..

saye sibuk gile...keje melambak...
saye g wedding opismate saye..
kak Ana 26 Nov 2011
selamat pengantin baru kak.na jangan marah ye...(^___^)

saye g kursus memasak kat ipoh dengan mak saye(mak ambik kursus menjahit) ...
barisan cikgu2 masak yang kepenatan..

peserta yang terdiri dari pelbagai lapisan umur....dari umur 14 tahun hingga la 50-an
tapi sumenye bersemangat..
termasuk le saye..
semangat sangat sampai terlupe amik gambar sendiri..
huhuhu...
antara masakan yang saye belajar ialah...
kuih tepung talam nyonya
biskut topi ...ala yang biasa orang buat hantaran tu....

gambar biskut Topi yang dah siap

buat Pau Kacang...nyumm...

roti kentang

apam nasi

kordial "Banana's Green"

buat kek Span & cupcake
beserta hiasan(aicing)
ha...design pertama...comel tak...
bukan saye buat

Design kedua...pun bukan saye yang buat

haaaa......design ketiga.
bukan saye buat jugak..
hehehe
haaaa....yang ini saye buat..."Cupcake"

yang ni cikgu2 buat ye...pasal tu comel2 cupcake nye

mak saye plak amik kursus menjahit...
ni gambar2 mak saye dengan geng2 dia...ececehhh!!!
mak (yang tudung dark brown tu) bawak adik...ish.ish....sibuk je budak montok tu nak ikut jugak...

ni geng2 mak saye..

Cikgu Fauziah (cikgu mak saye) dengan adik...

ni gambar2 sepanjang kursus...xle banyak mane pun...
layan je la ye...

2 comments:

  1. lamanya menghilang..rupanya sibuk kursus masak..mesti sedap semua kuih2 tu kan..he2x..

    ReplyDelete
  2. kuih simple je, xpandai sangat pun...he3

    ReplyDelete

Terima Kasih, Komen Anda Amat Dihargai.. peace!!