Terima kasih kepada yang sudi membaca...komen dan pandangan anda amat dihargai..

Dulu-dulu

Friday, July 6, 2012

Nasi Lemak ni Suami Makcik Yang Buat....

Assalamualaikum...


Alkisah semalam...Cik Apzan,  Cik Yuyu n kengkawan diaorg ajak staf pompuan kat seksyen kitorang utk buat makan2  "pot luck" ~

ade yang buat bihun goreng, telur goreng, puding, sosej, nugget macam2 lagi le....macam nak makan 30 orang padahal...yang nak makannye 9 orang je...he3

saye ditugaskan utk buat nasi lemak...

Lepas balik keja...me n my encik asben  pi carefour alamanda utk beli bahan2 nak buat nasi lemak...

balik dari alamanda kitorang terus g Pesta Flora tunggu nak tengok bunga api....pastu jalan2....then jam 11.11 pm balik umah...

11.30pm saye siap2 kan bahan2 utk encik asben masak sambal...masa tu nasi belum masak lagi.....dah siap potong2 sume saye pun masuk bilik lalu tertido n encik asben pun g masak sambal dengan gigihnye....


saye telah beri tugas masak sambal kepada encik asben saye....pandai2 je suruh orang buatkan....pasal dia buat sambal sedap...nyumm...nyummm


1.00am....fuh lama giler tukang masak sambal ni memasak...saye dikejutkan oleh encik asben..."aik tido plak tanak masak nasi lemak ker?" kata dia...

saye pun bangun cepat2 terus g dapur...n capai periuk nasi letak kat sinki utk basuh....pastu saya rasa pening.....pening yang teramat sangat.....pastu pandangan saye gelap....n sedar2 saye nampak muka asben saye....n dia tampar2 (slow) muka saya.....sayup2 je saye dengar dia kata...." ayang bangun2...laaaaaaa....camner bleh jatuh ni.....bangun2...."saye rase cam mimpi je...pastu sambung pejam mata balik....saye xsedar yang saye dh tergolek kat dapur......

pastu asben saye tampar lagi pastu saye buka mate....asben saye kate..." nampak abang tak??....kenal tak ni sape...kenal abang tak??..." lucu pun ade dengar soalan dia..memang la kenal asben senirik....ish...ish...ish...

rupe2 saye pitam kat dapur...encik asben perasan saye  jatuh bila dia terdengar bunyi barang jatuh kat lantai....taktau la pebenda yang jatuh tu...tapi masa saye jatuh paip air tebukak....abih banjir kat dapur..he3...

asben saye suruh saye g mandi n tido....takyah nak buat nasi lemak katanye....

jam 1.50am..saye terjaga asben saye baru abis mengemas dapur yang saye banjirkan tadi....pastu konon2 saye nak g bangun masak nasi lemak...encik asben kate..."takyah masak abang dah masakkan"....owhhhh terharunye....huhuhu

okeh...begitu la Flashback saye tentang kejadian semalam....

pagi ni waktu on the way g keja...saye tanya dia...."camner abang bleh tau kite jatuh kat dapur semalam " ade ke patut...dia kate" abang dengar bunyi bising kat dapur...konon2 abang nak g marah la tak baik buat keja bising tengah2  malam...jiran2 nak tido mengganggu orang je...pastu tetiba abang nampak ade sorang budak tergolek kat dapur..." pastu saye tanya lagi "abang panik tak" dia cakap..." alaaaahhh....mane der panik...biase je...kalo kita tanya orang tu bleh jawap...kira okey la tu.." ish2.....sabo je la...

pagi ni..saye n kengkawan saye makan nasi lemak cap suami makcik yang buat......he...he..

sedapppp hingga menjilat jari.. (^___^)~

Mekasih Encik Asben....luv u..=)

~ gambar tak sempat nak amik...~ =(










11 comments:

  1. ada lagi x nasi lemak tu? meh hntr ke BUU.. hihihihi..

    sampai pitam uolsss... penat berjalan eh? ke x cukup rehat? take care ok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm....tak pasti le ade lagi ke tak, dengar2 cite kengkawan saye nak wat second round....meh le turun kat bpk ni saye save skit kat awak..nak...nak...=)

      Delete
  2. bestnya...saya pun nak cuba cuba pitam la kat dapur..agak2 bila bangun tu jadi tak nasi lemak.. hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee....nanti awk pun bleh cube...mane tau bangun2 ade KFC plak..=)

      Delete
  3. saje je tu.. nak suh acik masak. tp acik masak sambal sedap n byk bwng.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. saje le sangat2..=) rugi la tak makan bawang..he3

      Delete
  4. lor... sampai pitam2.. nasib ada en. suami hihikk..
    alamak terbau nasi lemak lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak ida terbau nasi lemak cafe kot...he3...=)

      Delete
  5. ehem pandainya `suami makcik` masak..:) somi mama tak pandai masak..hikk2x..

    ReplyDelete
    Replies
    1. he3...mama dia memang pandai masak tambah2 makanan feberet dia....=)

      Delete
  6. Caro amigo(a) venho hoje aqui em seu brilhante site parabenizalo(a) pelos seus otimos artigos e a proveitando a mesma mostra esta otima feramenta que lhe proporcionara muitas visitas para seu site grates, esperimente e cadraste-se você poderar gostar. É total mente grates, Você não precisa baixar nada todos podem participar é só se cadrastar e divulgar a sim como eu estol, criando uma boa lista de visitas para seu site, deis de já fico grato e ao sucesso.
    Obs: Estol te seguindo espero sua parceria, de mim seguir tambem, fica com deus !!!
    Portal Paulista online.
    Link de acesso é so copiar e colar na barra de endereços:
    http://www.1milhaodevisitas.com/?aff=23504

    ReplyDelete

Terima Kasih, Komen Anda Amat Dihargai.. peace!!