Terima kasih kepada yang sudi membaca...komen dan pandangan anda amat dihargai..

Dulu-dulu

Wednesday, September 17, 2014

Ahli baru dalam Family kecil kami...

Assalamualaikum,


Ogos lepas balik dari tengok wayang saya terdengar bunyi baby kucing kat parking umah saya
mula-mula tu takut juga nak pegi tengok...tapi beranikan diri pegi cari dari mana datangnya suara baby tu...sayu sedih je bunyinye...

cari punya cari jumpe baby kucing yang comel dalam kesejukan dan ketakutan dalam raga motor sape ntah...
kat parking...saya pun terus ambil dan bawa naik ke rumah...asben saya mula-mula kata kita ambil malam ni, bagi baby tu makan n besok kita lepas balik...

tapi takkan nak lepas balik...dia kecik sangat maybe dalam lingkungan umur sebulan atau sebulan setengah...kesian dia...camane dia nak hidup...diakan baby lagi... ='(

beria-ria saya pujuk Asben untuk ambil dia... akhirnya dapat juga permision untuk ambil baby kucing tu...
ni gambar hari pertama jumpa dia...baru pas bagi mandi
dia takut sangat2..
terketar-ketar badannya.. 

Asben bagi nama Rosmah
(ade ke patut...ish3)
sebab pada asalnya kitorang ingat Betina
rupa-rupanya jantan...
patutla ganas semacam

nama dia ditukar jadi
BUYAT 
(Bulat)

tengok tu macam iye2 je tengok hp 

Buyat manja sangat dengan Asben
tido pun nak dekat dengan Asben saya
padahal kite yang bagi dia mamam
cuci montot dia
bagi dia mandi

balik kerja je terus cari dia
main2
dengan dia

Buyat suka bawa lion yang kawan saya kasi ni kehulu kehilir..
tidur pun bawak lion
sampai putus ekor lion tu
sabo jela


port paling dia suka 
main kat Dumbell
macam larat je nak angkat dumbell tu

disebabkan Buyat masih baby
saya bagi  buyat susu
pagi sebelum g keje
dan malam sebelum tido
Buyat tak pandai nak minum sendiri
nak botol juga
& nak minum susu je
air masak takmo minum plak

ni gambar Buyat sekarang
comel tak saye?




4 comments:

  1. (buyat) maksudnya bulat ye..
    sama ngan nama kucing akk..
    comeiila buyat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke kak...comel je nama buyat kan..kucin akak boboi ke gegel

      Delete
  2. oowhh...boleh la kite berbesan nanti...cewahh..=)

    ReplyDelete

Terima Kasih, Komen Anda Amat Dihargai.. peace!!