Terima kasih kepada yang sudi membaca...komen dan pandangan anda amat dihargai..

Dulu-dulu

Wednesday, November 19, 2014

Jubah Moden

Assalamualaikum

Sekarang dah jadi semacam TREND asal hari jumaat  je Kakitangan awam khususnya mesti pakai jubah.
Macam-macam fesyen macam-macam gaya..
Macam-macam harga, ada yang murah ade yang mahal..

Dulu selalu kita tengok Orang2 timur tengah je pakai jubah sekarang ni kat mane2 pun kita boleh tengok ramai yang menggayakan jubah. Tambah-tambah pula hari Jumaat. Walaupun jubah Malaysia sebenarnya dapat inspirasi daripada gaya baju jubah Timur Tengah tapi sekarang ia antara pakaian tradisional Melayu yang paling popular. Dulu Jubah jadi pilihan wanita yang lebih berumur untuk dipakai ke majlis-majlis agama dan kenduri.

Tapi sekarang Jubah tradisional yang biasanya makcik2 je yang nak pakai telah diberikan nafas baru rekaan lebih moden & up to date oleh pereka fesyen muda tempatan yang sangat berbakat telah menjadi kegemaran ramai wanita muda dan remaja.

Baju jubah moden wanita memang selalu mendapat permintaan yang cukup tinggi dalam pasaran tak payah nak tunggu musim perayaan hari-hari biasa pun sesuai dipakai.


Suka sangat tengok  baju jubah cotton wanita kat ZALORA nampak macam sangat selesa bila dipakai banyak pilihan pulak tu. Kalau nak pakai sepanjang hari pun tak jadi masalah sebab materialnya serap peluh dan jubah sesuai di gayakan ke mana sahaja baik majlis-majlis formal, nak keluar bersantai g jalan-jalan shopping di hujung minggu.
Sebenarnya banyak cara nak gayakan jubah, bagi yang berani mencuba boleh padankan dengan handbag yang kiut miut n kasut tinggi
Macam kat bawah ni
Takde la nampak boring

haaa…kan cantik, kalau kreatif macam2 gaya boleh dapat.



See? Senang je sebenarnya asalkan korang tahu how to style jubah dress mengikut cita rasa yang dapat menyerlahkan sisi personaliti korang.

1 comment:

  1. wow memang cantik2 semuanya..singgah sini menjalin ukhwah :)

    ReplyDelete

Terima Kasih, Komen Anda Amat Dihargai.. peace!!