Terima kasih kepada yang sudi membaca...komen dan pandangan anda amat dihargai..

Dulu-dulu

Monday, January 4, 2016

Short Trip to Singapore

Assalamualaikum,

Lamanya tak update blog..hehehe
bila dah lama sangat tak update, kekok pulak nak mengomel..

layan aje la gambar ni..
trip ke Singapore dengan Adik 
bertolak dari terminal bandar tasik selatan jam 10mlm ke Golden Mines Complex
sampai jam 2.30pagi...
konon2 nak tumpang tidur kat masjid..
tapi masjid jam 5 pagi baru bukak

ape lagi melepak je la kat luar pagar masjid...

Masjid Hajjah Fatimah
buka je pagar masjid, kitorang berdua tumpang mandi, solat subuh.. pastu tidur kejap...
kejap sangat tidur...
bangun2 jam dah kui 10pagi...heheheh
kejap kannnn

muka sememeh baru bangun tido...cuci-cuci muka
mulakan perjalanan 

pastu berlari-lari g sarapan kat kedai Murtabak Zam Zam

kenyang makan murtabak..

kalo tak silap ni kat bugis street

pastu pergi balik pergi balik naik ketapi laju depa...
xingat la naik tren apa...pasai citer ni dah lama sangat simpan...
hehehhe
satu lagi nak kabo
depa kat Singapore ni memang suka jalan laju.Depa punya Escalator mak aii laju giler. Tapi sungguhpun escalator depa laju, diorang sangat berdisplin, kat atas escalator pun baris cantik je...siap buat 2 line satu untuk orang jalan satu lagi kalo kome taknak berjalan dok je diam2 kat escalator tu..paham ke dak?

tak paham ...aduii.. camne ni...paham2 udah le..
ni kat china town..

laju giler internet dia....terkesima kejap.. hehe


sampai bersila pilih Fridge magnet


jalan-jalan, kuil n masjid dekat2 je..



lepas ke china town kitorang g bugis street balik,
nak beli magnet kat kawan baik budak nih...
hehehehekkkk...
  cari kedai makan halal...susah gak..
last option kitorang makan Fish and chip aje kat mekdi

amboi posing 

sebelum balik kitorang tumpang mandi,
solat jamak kat  Masjid Chulia Jamae Islam
kat sini ada hamba Allah sedekah kuih karipap, sempatla kami jamah skit pastu amik 2 ketui lagi utk makan sambil meneruskan perjalanan kitorang

lepas selesai semua
p cari stesen bas

naik bas kat MRT Woodland
kalo tak silap la..

pastu bas akan berhenti kat Imigresen Malaysia
masa ni la kitorang 
pusing sana pusing sini...
sesat
lari lari dan terus berlari...sampai putuih tali beg i huhuhuhu

tiket pergi
tiket balik ntah kemane hilangnye...
tiket merah tu boleh guna untuk naik mana2 bas, tak kisah no plate bas.
asalkan SBS Tansit no. 170
untuk tiket ketapi plak ade diskaun bila guna banyak kali...

pegi sehari je
21 Okt 10 malam bertolak
balik 22 okt naik bas jam 12.00mlm kat stesen bas larkin
sampai Bandar Tasek Selatan lebih kurang jam 4.30 - 5 pagi
23 okt DEMAM...
huhuhuuu
tapi ape-ape pun best sangat dapat jalan-jalan 
xde le jauh bebeno
tapi jadi le dari xde langsung...
yang penting pengalaman
& kenangan

tq
 kepada penganjur 
a.k.a
Shela & Jamil





1 comment:

Terima Kasih, Komen Anda Amat Dihargai.. peace!!